Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Vind een leerbaan

Je hebt een beroep gevonden dat bij je past en je weet nu welke opleiding of cursus je wilt gaan volgen. Biedt jouw huidige werkgever de mogelijkheid om te leren en te werken? Ga dan eens in gesprek om te kijken wat er mogelijk is.

Afbeelding
Vind een leerbaan

Kun je niet leren en werken bij je huidige werkgever? Dan ben je nu misschien wel op zoek naar een andere baan. Op deze pagina leggen we uit hoe je vanuit je huidige werk een leerbaan vindt bij een andere werkgever. 

Een leerbaan zoeken

De coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat er in een aantal branches veel minder werk is. In andere sectoren is er juist veel werk bij gekomen. Werkgevers uit sectoren waarin nu een tekort aan werknemers is, zijn vaak bereid in nieuwe mensen te investeren. De overheid stimuleert dit ook met financiële regelingen. Leren en werken wordt daardoor steeds normaler. Veel uitzendbureaus hebben tegenwoordig speciale leerwerk vacatures en online is er ook steeds meer te vinden. Op Leerbanenmarkt.nl vind je bijvoorbeeld leerwerkvacatures bij jou in de buurt.

Tip van het Leerwerkloket: Solliciteren gaat door corona vaak via de webcam. Heb jij zo’n gesprek gepland? Lees dan ons blog: 9 tips voor solliciteren via de webcam.

Netwerken

Als je weet wat je wilt, zoek dan contact met mensen die dat werk doen. Ga in gesprek en stel je vragen. Mensen willen vaak graag over hun eigen werk vertellen.

Via social media kun je ook netwerken. Bijvoorbeeld op LinkedIn. Ben je niet handig met LinkedIn? Je bent zeker niet de enige! Aan de slag met LinkedIn (stukje naar beneden scrollen op deze pagina) helpt je op een eenvoudige manier op weg.

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op met het Leerwerkloket bij jou in de buurt.

Contact opnemen met Leerwerkloket

De privacy-verklaring vind je achter deze link. De pagina opent in een nieuw venster.
Hierbij geef ik toestemming om mijn gegevens te delen, zodat er contact met mij kan worden opgenomen.

Als je geen toestemming geeft, kan dit formulier niet verstuurd worden. Je kunt dan contact opnemen met het Leerwerkloket via  westbrabant@leerwerkloket.nl
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.