Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Kennis
Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos advies over leren en werken. We zijn er voor iedereen: werkzoekenden (met of zonder uitkering), studenten en scholieren, werknemers en werkgevers.
Afbeelding
lachende vrouw die in bloemenwinkel werkt
Kennis
Als werkgever heeft u natuurlijk het beste met uw werknemers voor. Vaak zijn er echter nog vragen over om- of bijscholing, over de inzet van financiële mogelijkheden of over erkend worden als Leerwerkbedrijf. Het Leerwerkloket West-Brabant kan daarbij helpen.  
Afbeelding
openstaande laptop op bureau
Artikel
1 op de 9 volwassenen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Helemaal niks om je voor te schamen dus! Weet je dat je tegenwoordig heel veel zelf kunt doen om beter te worden met taal en het gebruik van een computer? 
Afbeelding
Gekleurde letters van het alfabet
Artikel
Voor het volgen van scholing of andere vormen van leren, bestaan er verschillende regelingen waar u als werkgever gebruik van kunt maken. Deze leveren vaak aanzienlijke voordelen op.
Afbeelding
Euro
Kennis
Een overzicht van de verschillende bewijsstukken waarmee de student de MBO opleiding kan verlaten, van diploma tot MBO verklaring. Daarnaast wordt uitgelegd voor wie de verschillende routes bedoeld zijn en hoe de financiering in zijn werk gaat.
Afbeelding
Afbeelding van afgestudeerden
Artikel
Als leisure ondernemer weet jij hoe waardevol Brabantse gastvrijheid is en gewaardeerd wordt. Dit wil je niet alleen zelf uitstralen, maar verwacht je ook van je team. VisitBrabant biedt trainingen aan op een gratis online platform. 
Afbeelding
Horeca
Artikel
Oekraïense chauffeurs met groot rijbewijs kunnen nu code 95 in Nederland halen
Afbeelding
Vrachtwagen
Artikel
De afgelopen 2 jaar heeft 1 op de 4 werkgevers zij-instromers aangenomen. Nog eens 3 op de 10 werkgevers staan ervoor open. Dat blijkt uit onderzoek van UWV onder meer dan 4.000 werkgevers.
Afbeelding
Zij instromer onderwijs