Vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt verandert snel. Banen verdwijnen en nieuwe banen verschijnen. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en onze adviseurs kunnen je ondersteunen met gericht loopbaan- en scholingsadvies.

Artikel

Wandelen met adviseurs van het Leerwerkloket

April is de Maand van Leren en Werken. De 35 Leerwerkloketten organiseren overal in het land evenementen en activiteiten. Meerdere Leerwerkloketten bieden wandelcoaching aan voor mensen met loopbaanvragen. Winny van der Burgt, loopbaanadviseur bij Leerwerkloket West-Brabant en Zeeland, vertelt over het nut van wandelcoaching.
 
“Bij het Leerwerkloket voeren wij loopbaangesprekken vaak in een kantooromgeving. Sommige mensen voelen zich daar niet comfortabel en hebben behoefte aan een andere manier van coaching. Ze willen liever op een actieve manier bezig zijn met hun loopbaanvragen en lekker naar buiten om te wandelen. Zo is het idee ontstaan om wandelcoaching aan te bieden in de Maand van Leren en Werken in april. Als extraatje naast onze reguliere dienstverlening.”
 
Wat kan een deelnemer verwachten?
“Samen met collega Annette de Mooij maken we met een kleine groep mensen een wandeling in de natuur. We bespreken de loopbaanvragen en doelen terwijl we samen wandelen. We luisteren, stellen prikkelende vragen en gebruiken verschillende methoden en technieken waarmee mensen tot nieuwe inzichten kunnen komen.”
 
Waarom wandelcoaching?
“Ik zie het als een perfecte mix. Wandelen is populair en iedereen loopt wel eens vast in zijn of haar loopbaan. Het helpt om in beweging te komen! Voor onze wandeling is geen goede conditie vereist en iedereen is welkom. Door in de natuur te wandelen, worden je zintuigen geprikkeld en daalt je stressniveau. Het kan helpen om nieuwe ideeën te krijgen, tot rust te komen of juist nieuwe energie op te doen.”
 
Wanneer is een sessie geslaagd?
“Als ik na de wandeling merk dat mensen inspiratie hebben gekregen om nieuwe stappen te zetten in hun loopbaan. Het is fantastisch om te zien hoe de natuur kan bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen en groei. En zelf ben ik ook weer even lekker uitgewaaid.”
 
Heb je vragen over je loopbaan? Bijvoorbeeld over je talenten, competenties, ambities en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Sluit dan gerust aan bij een wandelcoaching. In Breda kan dat bijvoorbeeld op dinsdag 18 april van 10.00-12.00 uur.

Wil je weten wat of er in jouw regio ook wandelcoaching word georganiseerd? Bekijk alle activiteiten in de Maand van Leren en Werken op https://lnkd.in/gTBhvjnh